VG1 Service og samferdsel

Hørt det før...”Nå må du velge hva du skal bli! Nå må du gjøre riktig fagvalg!" Og du har sagt det før: ”Det er vanskelig å velge! Man har så mange valg, og jeg vil ikke velge feil.”

Valget du snart skal ta vil få stor innvirkning på utdannelsen din, og ikke minst på hva du kommer til å drive med som yrkesaktiv i årene fremover. Hvis du velger VG1 Service og samferdsel kan du være sikker på at du får en trygg og allsidig utdannelse som åpner for en rekke spennende karrieremuligheter.God service er et konkurransefortrinn og kunnskap om service og kundebehandling fører ikke bare til mer fornøyde kunder, men flere fornøyde kunder.VG1 Service og samferdsel gir deg en smakebit innenfor hele 8 yrker. Yrker hvor kommunikasjon og tillit står i sentrum. Enten du er vekter eller selger, jobber med IKT eller med logistikk. Evnen til å kommunisere med mennesker – også fra andre kulturer – er viktig å tilegne seg. Med Service og samferdsel skaper du deg en bred horisont og til-passer deg krav som ikke bare stilles i Norge, men som gjør deg attraktiv i hele Europa.

Studiet er lagt opp slik at du selv velger veien mens du går. I løpet av tiden på VG1 får du en smakebit på 8 yrker. På VG2 velger du retning. Etter vg2 kan du velge å gå ut i lære eller ta 3. påbygg for studiekompetanse. Slik unngår du å hoppe ut i noe du ikke riktig vet hva er. Du kan uansett være sikker på å ende opp som en spesialist i ditt fagområde etter endt utdanning.

Fagoversikt
Fellesfag 12t   Norsk 2t
Programfag 17t   Engelsk 3t
Yrkesfaglig fordypning 6t   Naturfag 2t
Totalt 35t   Matte praktisk og teoretisk 3t
      Kroppsøving 2t
      Markedsføring og salg, Sikkerhet og transport, Administrasjon og økonomi 17t
         
I prosjekt til fordypning får du muligheter til å prøve enkelte av de aktuelle lærefagene og få erfaringer med oppgaver og arbeidsmåter som karaktiserer de ulike yrkene innen service og samferdsel. Opplæringen foregår ved utplassering i bedrift.  
Del denne artikkelen på: